Companii

Agricover iese pe pietele externe, dupa ce a vandut uleiurile

16.05.2007, 19:32 24

Grupul Agricover, cu activitati in industria agricola, intentioneaza sa isi extinda afacerile in urmatorii doi ani in Bulgaria si Serbia, in urma unor investitii de circa 7-8 mil. euro.
"Agricover doreste sa se extinda si pe pietele invecinate, cum ar fi Serbia sau Bulgaria, dar in momentul de fata suntem doar in stadiul de cautare. Probabil, in orizontul anilor 2008-2009, vom investi in aceste tari circa 7-8 milioane euro, unde vom intra cu diviziile de achizitie si comercializare a produselor oleaginoase si cerealelor, precum si cu unitati de procesare a semintelor certificate", a declarat directorul general al Agricover, Robert Arsene.
Arsene, fost manager al Bunge Romania timp de 5 ani, a preluat serviciile de management ale Agricover la inceputul acestui an, insa potrivit informatiilor sale compania de consultanta pe care a infiintat-o dupa "despartirea" de Bunge isi continua activitatea. La un an de la plecarea lui Arsene de la Bunge, producatorul american a achizitionat divizia de uleiuri a Agricover, companie condusa in prezent de Robert Arsene.
Potrivit acestuia, compania va investi in acest an aproximativ 8 mil. lei (2,4 mil. euro) pentru extinderea capacitatilor de depozitare a cerealelor, noi unitati de procesare a semintelor certificate, dezvoltarea flotei de transport si achizitionarea de echipamente moderne. Investitiile totale ale grupului intre 2000-2006 s-au ridicat la circa 63 mil. lei (19,2 mil. euro).
Compania si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 320 mil. lei (97,6 mil. euro), cu 25% mai mare fata de 2006, si un profit de 14 mil. lei (4,2 mil. euro), in crestere cu 5% fata de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO