Companii

Alcoa Fujikura are planuri de extindere a productiei

10.01.2006, 18:30 21

Producatorul de cabluri electrice pentru industria auto Alcoa Fujikura a ajuns la capacitatea maxima de productie si a anuntat investitii in noi unitati de productie.

"Piata componentelor auto este in continua crestere, iar spatiile de productie pe care le detinem sunt deja aproape de capacitatea maxima", a declarat Adriana Lenardt, directorul de comunicare al firmei.

Ea a adaugat ca initial compania va investi pana intr-un milion de euro pentru amenajarea unui nou punct de productie la Beius, in judetul Bihor. "Noua fabrica va avea o suprafata de 3.600 mp, iar productia ar urma sa fie demarata in luna mai. Pentru inceput vom lucra cu 76 de muncitori, urmand ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa fie de 400", a mai spus Lenardt.

Reprezentantii Alcoa Fujikura estimeaza pentru anul trecut o cifra de afaceri de 15 mil. euro, in crestere cu aproximativ 16% fata de 2004. "Investitiile din ultimii ani in cresterea capacitatilor de productie au ca rezultat o evolutie pozitiva a cifrei de afaceri", a explicat oficialul companiei. In prezent, concernul detine in Romania doua puncte de lucru la Nadab (jud. Arad) si Caransebes (jud. Caras-Severin), iar anul trecut a investit aproximativ 1,4 mil. euro in cresterea capacitatilor de productie a celor doua puncte de lucru.

Alcoa Fujikura a demarat productia de sisteme electrice pentru automobile la Nadab in ianuarie 2002, iar in 2003 au inceput constructiile la cea de-a doua fabrica, din Buchin, langa Caransebes. Investitiile totale in cele doua fabrici depasesc 3,5 mil. euro. Pe langa productia de cabluri electrice concernul Alcoa Fujikura a mai adus in Romania si o a doua divizie specializata in productia de profile din aluminiu. Noua fabrica este la Chisineu-Cris, iar investitia totala s-a cifrat la peste 17 mil. euro si a fost finalizata in mai 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO