Companii

Alvogen este pe ultima sută de metri în negocierile cu Advent pentru preluarea Labormed

Alvogen este pe ultima sută de metri în negocierile cu Advent pentru preluarea Labormed

Foto Silviu Matei

Autor: Mediafax

15.01.2013, 00:00 297

Compania farmaceutică americană Alvogen se află pe ultima sută de metri în negocierile pentru preluarea producătorului român de medicamente Labormed de la fondul de investiţii Advent, anunţul oficial urmând să fie efectuat într-o săptămână, au declarat pentru MEDIAFAX surse din industrie.

"Discuţiile sunt pe ultima sută de metri, iar anunţul va fi făcut într-o săptămână", au arătat sursele citate. Producătorul Labormed a fost înfiinţat în 1991 de un grup de medici şi farmacişti români, în mai 2007 fiind inaugurată o fabrică în Bucureşti, printr-o investiţie greenfield de 13 milioane euro. În februarie 2008, Labormed a fost preluat de fondul de investiţii Advent pentru 123 milioane de euro. După preluare, compania s-a extins în 2009 prin două tranzacţii, respectiv portofoliul de medicamente al Ozone Laboratories şi cel al producătorului de produse homeopate şi fitoterapeutice PlantExtrakt.

Portofoliul Labormed cuprinde medicamente cu prescripţie, OTC-uri (medicamente eliberate fără prescripţie medicală), suplimente alimentare şi dispozitive medicale. Potrivit companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim, în intervalul octombrie 2011 - septembrie 2012, Labormed se afla pe locul 15 în topul celor mai mari companii de medicamente din România, cu vânzări de 231,3 milioane de lei şi o cotă de piaţă de 2%.

Alvogen a intrat pe piaţa românească în 2010, avându-l şef pe fostul director general al Actavis România, Laurenţiu Scheuşan, care a fost promovat ulterior în funcţia de vicepreşedinte executiv de vânzări şi marketing în Europa Centrală şi de Est al grupului american. Advent este una dintre cele mai mari firme de private equity din lume şi administrează active de 19,4 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO