Companii

Americanii au pus oferta pe masa

Americanii au pus oferta pe masa
17.07.2007, 19:26 13

John Fleming (foto), presedintele si directorul executiv al Ford in Europa, s-a intalnit ieri la Palatul Victoria cu premierul Calin Popescu-Tariceanu, caruia i-a prezentat oferta tehnica pentru preluarea companiei.
Oferta tehnica prezentata de compania americana Ford pentru preluarea Automobile Craiova corespunde cerintelor formulate de statul roman prin caietul de sarcini, a spus premierul Calin Popescu Tariceanu, afirmand ca isi doreste ca negocierile sa se incheie pana la 1 septembrie. Discutiile dintre presedintele Ford si Calin Popescu-Tariceanu s-au referit la planul de investitii propus de catre constructorul american in cazul preluarii uzinei de la Craiova, in conditiile in care cheltuielile anuale ale Ford in Romania sunt estimate la 1 miliard de euro. "Cheltuielile totale ale Ford in Romania vor creste constant si vor atinge 1 miliard de euro in 2012. Suntem incantati de ocazia de a prelua uzina de la Craiova, dar mai avem multe de facut inainte de a ajunge la un acord comun", a declarat Fleming.
Reprezentantii Ford Motor Company sunt consiliati in procesul de privatizare de cea mai mare casa de avocatura de la nivel local, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. Primul-ministru a precizat ca intentia autoritatilor este de a crea si la Craiova un centru de productie de automobile important, dupa modelul preluarii Dacia de catre Renault.
"Prin privatizarea societatii craiovene am urmarit crearea unui al doilea pol de constructie de automobile in Romania, dupa cel de la Pitesti, care sa contribuie la cresterea si dezvoltarea economica a tarii", a declarat primul-ministru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO