Companii

Ana-Maria Pâslaru, general manager Unilever South Central Europe: Unilever a investit peste 120 mil. euro în România în ultimii 30 de ani, de când primele noastre produse au intrat pe piaţă

Ana-Maria Pâslaru, general manager Unilever South...

Autor: Cristina Roşca

30.12.2021, 00:10 379

♦ Grupul anglo-olandez Unilever, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de bunuri de larg consum din lume, a anunţat recent că extinde fabrica de bunuri alimentare pe care o deţine la Ploieşti, urmând a dezvolta portofoliul de produse ♦ În total, Unilever South Central Europe, ce administrează businessul din România, dar şi din ţări învecinate precum Bulgaria, Serbia, Moldova şi Muntenegru, are cinci fabrici ♦ Este vorba de două în Ploieşti – una de alimente şi cea a Dero -, una în Bucureşti preluată odată cu FruFru, o alta la Suceava de îngheţată (cumpărată odată cu Betty Ice) şi o a cincea la sud de Dunăre, lângă Veliko Târnovo, tot de îngheţată.

Unilever a investit peste 120 de milioane de euro în România în ultimii 30 de ani, de când primele produse ale grupului au intrat pe piaţa locală, spune executivul român Ana-Maria Pâslaru care este din acest an general manager al Unilever South Central Europe, un business de peste 1 mld. lei în 2020.

Gigantul anglo-olandez din domeniul bunurilor de larg consum este prezent pe piaţa locală cu operaţiuni de import şi distribuţie (prin intermediul companiei Unilever South Central Europe) pe de-o parte, şi cu producţie pe de alta. Grupul are fabrici în Suceava – unde se realizează îngheţată -, Ploieşti – detergent şi o alta de alimente - şi Bucureşti – alimente. Acestea sunt operate separat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO