Companii

Antibiotice investeşte 12 mil. € la fabrica din Iaşi

Antibiotice investeşte 12 mil. € la fabrica din Iaşi

Autor: Cristina Roşca

05.08.2011, 00:03 695

Producătorul farmaceutic Anti­biotice Iaşi investeşte 12 mil.euro în ex­tin­derea capacităţii de producţie, un proiect care vapermite introducerea în fabricaţie a medicamentelorantiin­fec­ţioase de ultimă generaţie şi care este estimat să sefinalizeze în 2013.

Din totalul sumei de 12 mil. euro, aproximativ o treime va fireprezentată de fonduri europene.

Prin programul "Creşterea com­pe­ti­tivităţii economice"compania a atras o finanţare europeană neram­bur­sabilă în valoarede 17,9 mil. lei (4,2 mil. euro), restul sumei ur­mând a fiasigurată din re­surse proprii.

Fondurile europene vor fi utilizate pentru achiziţia deechi­pa­men­te şi instalaţii necesare do­tă­rii noului flux defabricaţie. "Con­form unor estimări provizorii, aceastăin­ves­tiţie va facilita în primii ani de funcţio­nare a secţiei unavans de câteva pro­cente a cifrei de afaceri", a declarat IoanNani, directorul general al Anti­bio­tice.

Producătorul farmaceutic a obţinut anul trecut o cifră deafaceri de 219,7 mil. lei, în creştere cu 11% com­parativ cu anulanterior, şi un profit net de 12,48 mil. lei, în creştere cu 4,7%faţă câştigul din anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO