Companii

ANZAG, pe ultima suta de metri in achizitia farmaciilor Dona

ANZAG, pe ultima suta de metri in achizitia farmaciilor Dona

Eugen Banciu, 39 de ani, a infiintat in 1996 afacerea cu distributie de medicamente Farmexpert, cu bani imprumutati de la prieteni si cu marfa pe credit de la furnizori. Zece ani mai tarziu vinde 40% din actiuni, iar acum se pregateste pentru o noua tranzactie, cea cu Farmaciile Dona.

24.07.2008, 18:35 726

Grupul farmaceutic german Andreae-Noris Zahn AG (ANZAG), cu afaceri de 3,7 mld. euro anul trecut, este in discutii avansate pentru achizitia pachetului majoritar de actiuni al Farmaciilor Dona, una dintre principalele retele locale, potrivit informatiilor existente in piata.
Compania a fost evaluata la peste 40 mil. euro, iar in prezent actionari sunt oamenii de afaceri Nicu Nistor si Eugen Banciu (foto) care detin cate 50%. Ambii ar urma sa cedeze actiuni in proportii egale, conform acelorasi informatii. ANZAG este singura companie cu care actionarii Dona au avut discutii avansate, iar negocierile sunt in etapa post due-dilligence. Preluarea de catre ANZAG a retelei Dona marcheaza intrarea pe piata locala a primilor investitori straini in retailul de medicamente, dar si intrarea germanilor pe un nou segment de piata: farmaciile. ANZAG, unul dintre principalii distribuitori germani de medicamente, este la al doilea deal pe piata locala dupa ce in 2006 a preluat 60% din capitalul Farmexpert, afacere dezvoltata de Eugen Banciu, care a investit si in reteaua Dona. Reprezentantii Dona au infirmat informatiile, iar cei ai ANZAG nu au dorit sa faca niciun comentariu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO