Companii

Asesoft ar putea prelua 25% din Curiero

10.03.2008, 19:16 16

Compania locala de posta si curierat Curiero negociaza vanzarea unui pachet de 25% din actiuni catre grupul IT Asesoft, controlat de omul de afaceri ploiestean Sebastian Ghita.
Valoarea tranzactiei s-ar putea ridica la 5 mil. euro, potrivit estimarilor ZF care iau in calcul o valoare a firmei de circa 20 mil. euro.
"Suntem in negocieri cu cei de la Asesoft, care ne sunt parteneri de afaceri de mai mult timp. Daca se va incheia aceasta tranzactie, credem ca ei ar fi cei mai potriviti, avand in vedere faptul ca ambele companii au pornit de la zero si au crescut foarte mult in ultimii ani", a declarat pentru ZF Bogdan Carcu, presedintele Curiero.
Reprezentantii Asesoft nu au confirmat, dar nici nu au infirmat informatiile referitoare la negocierile de cumparare a Curiero.
"Avem un plan de achizitii pentru mai multe firme pentru a ne consolida anumite departamente ale grupului, precum logistica. Avem alocat pentru aceste achizitii o suma de 10 milioane de euro", a spus Sebastian Ghita.
Grupul Asesoft, care estimeaza pentru acest an un rulaj de peste 200 de milioane de euro, a ofertat si compania de software si solutii IT Siveco cu 100 de milioane de dolari. Cea mai mare parte din afacerile grupului, peste 65%, este generata de distribuitorul IT Asesoft Distribution.
Saptamana trecuta reprezentantii Curiero au anuntat ca fac ultimii pasi catre vanzarea companiei, parcurgand un proces de restructurare, scopul final fiind dublarea profitului operational la 2 mil. euro, aferent unei cifre de afaceri estimata pentru acest an de 25 mil. euro, si pregatirea companiei pentru vanzare.
Astfel, Curiero a renuntat la partea de cargo (transportul de paleti) si si-a redus numarul de salariati cu circa 100 de posturi, incepand cu septembrie 2007.
In plus, compania de curierat este in procedura de insolventa ca urmare a pierderii unui proces cu un furnizor. In acest sens, Curiero a angajat casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii pentru reprezentarea juridica in procesul intentat de compania Valtrans.
Principalii actionari ai companiei sunt Minea Bogdan Emilian, Coman George Cosmin si Stefan Cosmin Neagu, care detin fiecare cate 33% din Curiero Investments, care detine 99,8% din Curiero SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO