Companii

AstraZeneca a lansat Crestor in Olanda

13.03.2003, 00:00 49

Compania farmaceutica AstraZeneca a anuntat introducerea medicamentului Crestor (substanta activa rosuvastatin) intr-o prima tara Europeana, Olanda.
Crestor este destinat reducerii nivelului colesterolului si insuficientei lipidice.
Gunnar Olsson, seful departamentului de terapie cardiovasculara al societatii AstraZeneca a declarat: "Aproximativ 1,6 milioane de persoane din Olanda au un nivel ridicat de colesterol, ceea ce presupune riscuri crescute de aparitie a bolilor cardiovasculare. Eficacitatea demonstrata de studiile clinice face din Crestor un medicament care ar putea schimba vietile pacientilor".
Compania intentioneaza sa lanseze medicamentul si pe celelalte piete europene in viitoarele luni, ca urmare a incheierii procedurii de recunoastere reciproca.
Programul de dezvoltare clinica pentru Crestor implica, in prezent, peste 16.000 de pacienti si numeroase studii comparative. Testele clinice au demonstrat ca medicamentul este mai eficient in reducerea colesterolului de tip LDL ("colesterol negativ") decat restul produselor similare. De asemenea, produsul duce la cresterea colesterolului de tip HDL ("colesterol pozitiv").
AstraZeneca se numara printre primele cinci companii medicale internationale si este implicata in cercetari, dezvoltare, producere si distribuire de medicamente si echipamente medicale.




 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO