Companii

Aurel Kober: Nu vand afacerea

30.08.2007, 18:40 177

Producatorul de lacuri si vopsele Kober din Piatra-Neamt, unul dintre primii doi jucatori de pe piata de profil, are planuri masive de extindere a afacerilor, tinta finala fiind obtinerea in urmatorii doi ani a unei cote de piata de 30%, fata de 15-20% cat detine in prezent, scrie revista Business Construct, care apare astazi impreuna cu ZF.
Aurel Kober, fondatorul si proprietarul companiei Kober, cu afaceri estimate la 40 de milioane de euro in acest an, spune ca piata lacurilor si vopselelor este extrem de concurentiala, pentru ca jocurile inca nu sunt facute, datorita investitiilor masive pe care le deruleaza companiile de profil.
Desi detine afacerea inca din 1991, Aurel Kober nu intentioneaza sa investeasca si in alte domenii si nici sa vanda afacerea.
"Nu sunt interesat sa investesc in alte domenii, doar in dezvoltarea gamei de produse Kober si in dezvoltarea pietei pentru a ajunge la o cota de piata de circa 30%. Peste 30% vom putea detine doar prin achizitii", afirma Kober, care detine 95% din actiuni, alaturi de sotia sa Mariana, care controleaza restul de 5%.
In ultimii ani afacerea Kober a intrat in atentia mai multor fonduri de investitii si a unor mari producatori de lacuri si vopsele la nivel european.
"Au existat niste discutii cu fonduri de investitii si producatori, dar daca ma va interesa aceasta chestiune, vreau sa merg de pe pozitii egale. Deocamdata nu ma intereseaza sa vand", spune fondatorul afacerii Kober.
Compania a fost infiintata in 1991 de Aurel Kober, care lucrase anterior ca inginer la Severnav, fiind una dintre primele companii private de pe piata de lacuri si vopsele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO