Companii

Austriecii de la Egger au adus 33 mil. euro la capital

26.01.2007, 17:51 23

Compania austriaca Egger, cu activitati in domeniul prelucrarii lemnului, si-a majorat capitalul social cu 33 mil. euro, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial.
Reprezentantii companiei nu au facut niciun comentariu pana la inchiderea editiei pe marginea acestui subiect.
Capitalul social al Egger Romania SRL este in prezent de 140,23 mil. lei (40,8 mil. euro). In urma acestei operatiuni, actionariatul companiei este alcatuit din EOB GmbH (Egger Osteuropa Beteiligungs GmbH) cu 99,99% din titluri, restul revenind societatii EW m.b.H. ambele inregistrate in Austria.
Austriecii de la Egger au un program de investitii de 500 mil. euro in judetul Suceava programat sa se desfasoare in trei etapte. Fondurile necesare investitiei au fost asigurate in proportie de 60% de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), acordul de finantare fiind semnat la finele anului 2005. Institutia financiara a anuntat ca finantarea va consta in achizitia de actiuni in limita sumei de 17 mil. euro si in imprumuturi de 110 mil. euro.
Pentru finalizarea primei faze a proiectului, estimata pentru 2008, vor fi nece-sare fonduri de 210 mil. euro si un numar de 400 de angajati. In cadrul fabricii lucreaza acum 40 de persoane.
Echipa de conducere a fabricii de la Ra-dauti este formata din Mihai Sandru (di-rector de vanzari si marketing), Ioan Lucian Banciu (director tehnic) si Georgios Natsos (administrator/director financiar).
Fabrica Egger ar urma sa aiba o capa-citate de productie de 600.000 de metri cubi, si ar putea sa devina operationala la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor.
Mai multe companii austriece au ales nordul tarii pentru investitii masive in industria de prelucrare a lemnului, zona dovedindu-se un adevarat "magnet" pentru acesti jucatori.
Materia prima care va fi folosita in aceste fabrici va fi reprezentata de deseuri de lemn, firmele austiece urmand sa incheie colaborari pe termen lung cu procesatorii de lemn din judetul Suceava.
Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer a anuntat de asemenea investitii de
80 mil. euro intr-o noua unitate de productie. Compania Egger a fost fondata in 1961 si este unul dintre primii trei mari producatori de semifabricate de lemn din Eu-ropa. Grupul detine 15 uzine in care se produc placi aglomerate de lemn, placi de melamina, OSB si alte tipuri de placi de lemn. Egger asigura 4.900 de locuri de munca din cinci tari din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO