Companii

Austrotherm: Zona Moldovei este noua tinta

08.05.2006, 00:00 35

Austrotherm Romania, divizia locala a producatorului austriac de polistiren expandat Austrotherm, si-a bugetat pentru anul acesta o cifra de afaceri de 17 mil. euro, in crestere cu circa 20% fata de anul trecut, potrivit reprezentantilor companiei.

"Cresterea cifrei de afaceri se datoreaza deschiderii noii fabrici de polistiren expandat, care ne va permite sa intram pe o piata noua, cum este cea din zona Moldovei", a declarat Serghei Negulescu, unul din administratorii companiei Austrotherm. Compania a inaugurat luna aceasta a doua fabrica de polistiren expandat in localitatea Horia, judetul Piatra-Neamt, in urma unei investitii de 5 mil. euro. Fabrica are o capacitate anuala de productie de 400.000 de metri cubi de polistiren expandat si se intinde pe o suprafata de 6.000 de metri patrati.

Austrotherm detine din 1998 o capacitate de productie de polistiren expandat si la Bucuresti. Compania are in prezent 54 de angajati.

Izolarea termica a cladirilor vechi si cerintele europene din domeniu au atras un interes masiv in ultimii ani pentru investitii pe piata polistirenului expandat, unul dintre cele mai dinamice segmente din industria materialelor de constructii.

"Daca in urma cu doi ani erau doar trei producatori de polistiren expandat in Romania, numarul acestora a ajuns in prezent la 18", precizeaza Negulescu. Austrotherm detine o cota de piata de 30%, potrivit reprezentantilor companiei. "Anul trecut ne-a scazut cota de piata, pentru ca nu mai faceam fata cererii de pe piata", explica Negulescu.

Printre competitorii companiei Austrotherm pe piata romaneasca se numara Swisspor (Elvetia), Isopor (Grecia) sau Thermopor (parte din grupul Benta).

Grupul Austrotherm, membru al concernului austriac Schmid Industrieholding, este prezent in Austria, Romania, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Serbia si Muntenegru si Albania si a realizat anul trecut afaceri de 117 mil. euro. Concernul Schmid Industrieholding este prezent in Romania si prin firma Baumit. catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO