Companii

Automobile Dacia va instala panouri solare pe platforma de la Mioveni

Automobile Dacia va instala panouri solare pe platforma de la Mioveni

Foto Octav Ganea

Autor: Gabriel Botezatu

09.06.2011, 23:31 254

Automobile Dacia va instala pe platforma de la Mioveni sistemede panouri solare astfel încât compania să aibă un consum mai micde energie convenţională, primele unităţi urmând să fie montatepeste circa doi ani, a declarat directorul executiv al RenaultServices Roumanie Bernard Sonilhac. El a precizat că în curând vorfi stabilite detaliile unui proiect pe această temă, care va fiprezentat autorităţilor în vederea obţinerii de subvenţii.

"Pentru acest proiect vom solicita sprijinul statului. Sistemelede panouri solare vor fi instalate chiar dacă nu vom primisubvenţii, pentru că aceste tipuri de proiecte duc în timp laimportante reduceri de costuri", a spus şeful Renault ServicesRoumanie, entitate din grupul Renault responsabilă cu problemele demediu.

Sonilhac a precizat că sistemul de panouri solare va diminuasemnificativ costurile cu energia. Reprezentantul Renault ServicesRoumanie a mai spus că până la finele anului 2015 Automobile Daciava investi aproximativ şapte milioane de euro în implementareaprogramelor de mediu. Automobile Dacia a vândut anul trecut, înRomânia şi străinătate, 348.723 autovehicule, cu 12% mai multe faţăde 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO