Companii

Azochim, iarasi in afaceri

16.08.2004, 00:00 31

Societatea Azochim Savinesti a incheiat primul semestru cu o cifra de afaceri de 54,6 miliarde de lei, fata de 4,9 miliarde de lei in perioada similara de anul trecut, raportind, insa, pierderi de 89 miliarde de lei.
Azochim a inregistrat, in primele sase luni, venituri totale de 54,7 miliarde de lei, raportate la un volum al cheltuielilor de 143,7 miliarde de lei.
Compania a repornit, la inceputul anului, instalatiile de producere a azotatului de amoniu, dupa ce activitatea unitatii a fost intrerupta la sfirsitul lunii noiembrie a anului trecut din cauza unor defectiuni tehnice.
Cele cinci instalatii de producere a azotatului de amoniu au fost oprite dupa ce s-au rupt paletele unui granulator. Acestea au fost construite prin resurse proprii, productia de azotat de amoniu fiind reluata la sfirsitul lunii ianuarie.
In perioada intreruperii activitatii, Azochim a inregistrat pierderi zilnice de cel putin cinci miliarde de lei.
De altfel, societatea s-a confruntat cu probleme inca de la repornire, in luna octombrie 2003, cind a fost inregistrata o poluare accidentala cu amoniu a canalului uzinal Bistrita, pentru care fabrica a fost amendata de Administratia Nationala Apele Romane.
La citeva zile dupa acest incident, societatea a inchis cele cinci instalatii de producere a azotatului de amoniu, pe motiv ca exista un blocaj pe linia de distributie catre firmele contractante.
Patru zile mai tirziu, la repornire, a avut loc o alta poluare a canalului uzinal Bistrita.
Azochim are un capital social de 371,8 miliarde de lei, valoarea nominala a unei actiuni fiind de 25.000 de lei.
Principalii actionari sint firma InterAgro SA (64,9%) si SIF Moldova (20,6%). Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO