Companii

Azomures se gandeste din nou sa opreasca productia

14.07.2005, 20:06 14

Conducerea producatorului de ingrasaminte chimice Azomures Targu Mures a convocat pentru inceputul lunii viitoare Adunarea Generala a Actionarilor pentru a discuta un plan de reorganizare a societatii si o eventuala oprire a productiei si concedierea personalului. Actionarii urmeaza sa modifice in consecinta si bugetul de venituri si cheltuieli al companiei si programul de investitii.

Decizia de a lua din nou in discutie oprirea productiei a fost luata, potrivit reprezentantilor Azomures, de presiunile sindicatului din combinat pentru majorarea incepand cu luna aprilie a acestui an a salariilor cu 9,5%. In plus, realizarea bugetului pe acest an al companiei va fi afectat, alaturi de cresterea cheltuielilor salariale si de cresterea cheltuielilor de exploatare, si de "lipsa unui cadru legislativ stabil in ceea ce priveste gazul metan". Gazul metan, principala materie prima in productia de ingrasaminte a inregistrat anul acesta cresteri importante ale pretului pe piata romaneasca.

Actionarii Azomures au mai mandatat conducerea companiei sa opreasca productia si in luna martie, precizand atunci ca productia va fi oprita de indata ce costurile depasesc preturile de livrare pentru ingrasaminte.

Compania si-a propus in luna mai prin bugetul de venituri si cheltuieli un profit net de 2,38 milioane de lei, de aproape 11 ori mai mic fata de profitul de anul trecut.

Companie este controlata de compania cu capital turcesc Transworld Fertilizers. Capitalizarea bursiera a Azomures este de 35 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO