Companii

Blidar: Aştept să se organizeze licitaţiile pentru achiziţia de tramvaie

Blidar: Aştept să se organizeze licitaţiile pentru achiziţia de tramvaie

Autor: Mirabela Tiron

22.11.2011, 12:46 203

După ce a prezentat un prototip de tramvai numit Imperio, produs în parteneriat cu germanii de la Siemens, omul de afaceri Valer Blidar aşteaptă acum licitaţiile din ţară şi străinătate pentru modernizarea parcurilor de tramvaie.

"Nu s-a organizat nicio licitaţie pentru achiziţia de tramvaie până acum, dar le aşteptăm", a spus Valer Blidar.

Compania Astra Vagoane Călători a investit circa 7 milioane de euro în fabrica de tramvaie de la Arad, care va produce 36-40 de tramvaie anual.

Mai mult, după ce a încheiat un parteneriat cu Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), Blidar va investi 8 milioane de euro pentru a începe producţia de tramvaie şi în Capitală.

În cadrul acestui parteneriat RATB va participa cu spaţiul de producţie al Uzinei de Reparaţii Atelierele Centrale (URAC) şi cu forţa de muncă, respectiv 150 de angajaţi, iar Astra Vagoane Călători va realiza investiţia în modernizarea spaţiului şi în linia de producţie tramvaie, deţinând o licenţă Siemens. Parteneriatul este pe o durată de zece ani. Blidar mai deţine pe lângă compania Astra Vagoane Călători şi firmele Astra Vest, Sirv Titu, fabrica de marmură Marmura Bucureşti şi Tristar Bucureşti

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO