Companii

Blidar: Ne zbatem să prindem contracte pe final de an pentru a compensa pierderile aduse de nordul Africii

Autor: Mirabela Tiron

22.11.2011, 12:41 129

Industriaşul Blidar susţine că pe mai multe pieţe externe partenerii de afaceri nu au mai avut bani să plătească vagoanele şi de aceea a sistat livrarea. Pe piaţa italiană, dar şi pe cea cehă, unde Blidar câştigase anul trecut două licitaţii pentru a livra 50 de vagoane de călători unui operator feroviar din Cehia, dar şi alte câteva zeci de vagoane unui operator feroviar din Italia, situaţia a fost "cea mai rea".

"Ne zbatem să prindem contracte pe final de an şi să compensăm pierderile aduse de nordul Africii. Suntem într-o alergătură continuă. Am fost de mai multe ori în ţări din America de Sud pentru a găsi business", a precizat el. Omul de afaceri nu a precizat care sunt ţările în care poartă negocieri cu operatorii feroviari, ci doar că un astfel de contract de livrare se semnează greu şi poate după 16 decembrie se va concretiza ceva în acest sens.

Omul de afaceri susţine că este dispus să meargă pe orice piaţă externă unde va găsi cumpărători de componente de vagoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO