Companii

Boc, despre închiderea Arpechim: Contractul de vânzare-cumpărare al Petrom a adus un prejudiciu uriaş

Autor: Mediafax

26.03.2011, 19:08 68

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă la Piteşti, întrebatdespre închiderea rafinăriei Arpechim, că "răul primordial" se aflăîn contractul de vânzare-cumpărare al Petrom de către GuvernulAdrian Năstase, contract care, în opinia sa, a adus "un prejudiciuuriaş" economiei naţionale, informează Mediafax.

Întrebat dacă rafinăria Arpechim, închisă de OMV Petrom, mai arevreo şansă, premierul a răspuns: "E în atenţia mea şi după ce voiface o analiză în Guvern v-aş putea da un răspuns".

Emil Boc a spus că nu i-a plăcut "niciodată" contractul devânzare-cumpărare al Petrom semnat în timpul Guvernului AdrianNăstase.

"Nu mi-a plăcut contractul ăsta cu Petrom-ul niciodată. Răulprimordial se află în contractul de vânzare-cumpărare alPetrom-ului de către Guvernul Adrian Năstase, care după părerea meaa adus un prejudiciu uriaş economiei naţionale. De acolo decurgtoate relele legate de creşterea combustibilului, de vânzareaArpechim, acolo e răul primordial, în vânzarea Petrom-ului. Acumbineînţeles că voi încerca să găsesc soluţii pentru că viziunea meaintegrată a fost Arpechim-Otlchim, dar văd ce pot face în contexulacesta", a declarat Emil Boc.

Preşedintele PDL, Emil Boc, secretarul general al partiduluiVasile Blaga şi miniştrii Elena Udrea şi Traian Igaş, precum şipreşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi deputatulSulfina Barbu au participat la întâlnirea filialei Argeş a PDLpentru alegerea liderului organizaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO