Companii

Boss-ul Plastipak: Inainte de criza erati mai dinamici si decat China

Boss-ul Plastipak: Inainte de criza erati mai dinamici si decat China

William Young

31.08.2009, 17:53 61

Americanul William Young, proprietarul si CEO-ul Plastipak, cu afaceri anuale de 2 mld. dolari, unul dintre cei mai mari furnizori ai gigantului P&G, spune ca se asteapta ca Romania sa ramana in fruntea plutonului pietelor cu cresteri din Europa de Est dupa iesirea economiei mondiale din criza.

"Este adevarat ca piata are nevoie de timp pentru a-si reveni, poate 1-2 ani. Daca Romania va reveni macar la jumatate din ritmul de crestere inregistrat in ultimii cinci ani, tot va fi bine pentru noi", a declarat Young.

Plastipak a inceput ieri constructia primei sale fabrici din Romania, la Urlati (judetul Prahova) in acelasi parc industrial in care P&G construieste fabrica de sampoane.

William Young a mai spus ca sta cu ochii pe piata romaneasca de cativa ani pentru ca l-au atras ritmurile mari de crestere inregistrate de economia locala. "Cred ca la un moment dat, inainte de declansarea crizei, Romania devenise chiar mai dinamica decat China."

Orasul Urlati, cu 12.000 de locuitori, va fi a 23-a locatie de productie a Plastipak din lume.

Compania a anuntat investitii de 15 mil. euro in prima faza de constructie a fabricii, care va crea 40 de locuri de munca si se va finaliza in 2010.

Compania cauta acum un director general roman pentru subsidiara locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO