Companii

Business Magazin. Viitorul aparţine companiilor mari care-şi permit investiţii considerabile în digitalizare, robotizare şi sustenabilitate. Ce spune Dana Manns, educată la o şcoală germană din Braşov şi care astăzi controlează o companie de soluţii industriale cu afaceri de aproape 100 de milioane de euro

„AM AVUT ŞI NOROCUL DE A FI ÎNCONJURATĂ DE ANTREPRENORI ŞI ECONOMIŞTI ÎNCĂ DE TÂNĂRĂ ŞI AM ÎNŢELES CĂ DOAR PRIN MULTĂ MUNCĂ, PERSEVERENŢĂ ŞI MAI ALES PRIN RESPECT FAŢĂ DE TOT MEDIUL CARE NE ÎNCONJOARĂ VOI REUŞI SĂ ÎMI ÎNDEPLINESC DORINŢA DE A INFLUENŢA MAI MULT EU MEDIUL ÎN CARE TRĂIESC DECÂT SĂ MĂ INFLUENŢEZE EL PE MINE.”

Autor: Business Magazin

21.04.2024, 19:50 142

Antreprenoarea a construit de la zero trei afaceri, cu activităţi în domeniul soluţiilor integrate pentru construcţii industriale şi reciclarea deşeurilor. În 2022, cele trei firme, care au 150 de angajaţi, au înregistrat o cifrăde afaceri de 95,1 milioane de euri şi un profit de 5 milioane de euro.

DANA MANNS, managing partner, Grup CTE (CTE Trailers, CTE Solution, CTE Rent)

Cifră de afaceri (2022): 95,1 mil. euro
Profit net (2022):
5 mil. euro
Număr de angajaţi: 150


Cultura şi limba germană au jucat un rol esenţial deopotrivă în educaţia dar şi cariera anteprenoarei, care a intrat în sfera afacerilor în urmă cu peste două decenii. Născută în Braşov, Dana Manns a fost educată la şcoala germană Johannes Honterus şi a urmat studiile Facultăţii de Economie din Bucureşti. Şi-a finanţat facultatea, povesteşte ea, lucrând part time pentru dealerul de camioane Scania şi a intrat astfel în domeniul tehnic al vehiculelor comerciale de toate tipurile.

În 2003, a înfiinţat compania care a devenit dealerul exclusiv al unuia dintre cei mai importanţi producători de semiremorci, Krone, urmând reprezentări exclusive pe piaţa din România ale altor producători de vehicule comerciale, semiremorci şi suprastructuri precum Meiller Kipper, Faymonville, Faun şi AEBI Schmidt. În 2014, a înfiinţat, împreună cu un nou asociat companiile CTE Solution şi CTE Rent, cu activităţi în domeniul soluţiilor integrate pentru construcţii industriale dar şi pentru reciclarea deşeurilor de toate tipurile.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO