Companii

Campari intră în categoria producătorilor de rom

Campari intră în categoria producătorilor de rom

Foto: Shutterstock

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.09.2012, 17:19 261

Gruppo Campari, unul din cei mai importanţi jucători de pe piaţa mondială a băuturilor spirtoase, va achiziţiona 81,4% din acţiunile Lascelles deMercado & Co Limited (LMD), o companie jamaicană producătoare de băuturi spirtoase, intrând astfel în categoria producătorilor globali de rom. Această achiziţie este a treia ca mărime după preluarea bradului de whisky Wild Turkey şi a producătorului american de spirtoase Skyy Spirits.

Preţul total de achiziţie pentru 100% din capitalul social al LDM este de 414 milioane de dolari (330 milioane euro). Mărcile de rom ale companiei LDM, Appleton Estate, din categoria premium, Appleton Special, Appleton White,Wray& Nephew alb şi Coruba vor intra în portofoliul Campari.

"Acest rom nu va fi încă lansat pe piaţa din România", a afirmat Roxana Ciorata, brand manager la Cristalex, importatorul produselor Campari în România. Brandurile Campari prezente pe piaţa românească sunt Campari, Aperol, Cinzano range, Skyy Vodka, Glen Grant, Ouzo 12, Old Smuggler, Sagatiba, Carolans.

Grupul are în portofoliu trei segmente: băuturi spirtoase, vinuri şi băuturi răcoritoare. Cele mai importante branduri ale companiei la nivel mondial sunt: Campari, SKYY Vodka şi Cinzano.

Cei mai importanţi importantori de băuturi spirtoase din România sunt BDG Import, Pernod Ricard, Cristalex şi PP Distributors.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO