Companii

Carpatair mizeaza pe o crestere de 51% a cifrei de afaceri

29.11.2004, 00:00 20

Compania aeriana Carpatair mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de 48 milioane de dolari, cu 51% mai mult decat in 2003, pe fondul majorarii numarului de pasageri si a rutelor operate.
"In acest an vom transporta circa 290.000 de pasageri, fata de 210.000 persoane in 2003", a declarat, Paula Ardelean, vicepresedinte de vanzari si marketing al Carpatair.
Compania va lansa la inceputul lunii decembrie, cu ocazia sarbatorilor de iarna, noi curse spre Italia si va majora numarul de zboruri pe destinatiile deja operate, pentru a acoperi cererea in crestere din aceasta perioada a anului.
Carpatair va introduce o noua cursa directa de la Bacau la Torino si va reintroduce in programul sau cursa de la Bacau la Roma, cu cite trei zboruri pe saptamina.
Totodata, frecventa zborurilor saptamanale din Romania spre Roma si Ancona va creste de la trei la sase. In ceea ce priveste cursele spre Bologna si Florenta, numarul acestora va fi majorat, in perioada 6 decembrie-22 ianuarie, ajungand la cate sase zboruri pe saptamana catre fiecare oras.
"Aceste suplimentari de zboruri anticipeaza tendinta de crestere a numarului de pasageri in lunile decembrie-ianuarie", a adaugat Ardelean.
Carpatair, care are centrul operatiunilor la Timisoara, are in prezent zboruri din sase orase romanesti catre 13 destinatii din Italia, Germania, Ungaria si Republica Moldova. Pe plan extern, compania zboara spre Budapesta, Dusseldorf, Stuttgart, Munchen, Bergamo, Torino, Verona, Treviso, Florenta, Roma, Bologna si Ancona.
In acest an, flota operatorului s-a extins cu cinci aeronave Saab 2000, care se adauga celor sase aparate SAAB-340.
Compania Carpatair are capital romano-elvetian si a fost infiintata in anul 1999. Anul trecut cifra de afaceri a companiei a fost, potrivit datelor Ministerului de Finante, de peste 1.000 de miliarde de lei (peste 30,4 milioane de dola la cursul mediu anuntat de Banca Nationala a Romaniei). Tot anul trecut, profitul companiei a fost de aproape 68 de miliarde de lei (peste 2 milioane de dolari).
Carpatair detine birouri comerciale si operationale in Timisoara, Bacau, Cluj, Chisinau, Iasi, Oradea si Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO