Companii

Cât costă operaţiile estetice la privat vs. “plata informală” de la stat

 Cât costă operaţiile estetice la privat vs. “plata...

Autor: Ioana David

27.04.2014, 19:55 995

Operaţiile estetice realizate “informal” în spitalele de stat pot ajunge să “coste” jumătate din preţurile practicate de clinicile private, arată o analiză ZF pe baza informaţiilor de pe site-ul operatorilor. Astfel, o rinoplastie (operaţie de remodelare a nasului) ajunge la 2.600 de euro în mediul privat, în timp ce “palta informală” la stat este de 1.200 de euro.

Un raport similar există şi în cazul implanturilor mamare.

Cazurile operaţiilor estetice realizate ilegal în spitalele de stat, au apărut recent după ce procurorii au cerut arestarea pentru mai mulţi medici de la Spitalul de Arşi din Capitală, care ar fi internat sub un diagnostic fals (în scopul realizării de operaţii estetice) pacienţi.  Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că medicii care realizau în spital operaţii estetice cereau pentru aceste intervenţii sume mult mai mici decât preţul pieţei, pe care le însau direct. Spre exemplu, pentru o rinoplastie se percerea aproximativ 5.000 de lei, iar pentru un implant mamar, aproximativ 2.500 de lei.

Directorul Spitalului de Arşi din Capitală şi doi medici au fost arestaţi în dosarul operaţiilor estetice.

Cât costă o operaţie estetică:

La privat

Rinoplastie: 1.300 – 2.600 de euro

Liposucţie: 650  - 1.500 de euro

Implant mamar: 2.500 – 4.500 de euro

 

“Şpaga” în sistemul de stat

Rinoplastie: 1.200 de euro

Implant mamar: 2.500 de euro

 

Sursa: site-urile clinicilor de specialitate, Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO