Companii

Cât vrea Ministerul Sănătăţii să cheltuiască pentru servicii de Ambulanţă: între 23 şi 37 de lei pe cap de locuitor

Cât vrea Ministerul Sănătăţii să cheltuiască pentru servicii de Ambulanţă: între 23 şi 37 de lei pe cap de locuitor

Autor: Ioana David

02.05.2011, 17:15 167

Ministerul Sănătăţii ar puteaintroduce anul acesta plafoane pentru serviciile de Ambulanţă pecare le decontează, plafoane cuprinse între 23,5 şi 37 de lei,potrivit unui ordin lansat în dezbatere publică astăzi.

"Începând din luna iunie anulacesta, fondurile alocate serviciilor de Ambulanţă vor fi calculateîn funcţie de numărul de locuitori din fiecare judeţ şi nu în bazabugetului istoric sau a unor criterii subiective, cum s-a procedatpână în prezent", se arată într-un comunicat alMinisterului.

Instituţia precizează că măsura afost luată după ce o analiză a relevat faptul că există diferenţeîn modul în care au fost împărţite fondurile pe judeţe în funcţiede numărul de locuitori.

"În anul 2009, diferenţa întrenivelul minim şi maxim al sumei alocate per cap de locuitor avariat între 17 lei şi 81 de lei, iar în anul 2010 sumele au variatîntre 16,88 lei şi 74,81 lei", se mai arată încomunicat.

Anul acesta, statul a alocat 633mil. lei (150 mil. euro) pentru servicii de Ambulanţă, nivelsimilar cu cel din 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO