Companii

Catarama a vandut un teren pentru 23 mil. euro

Catarama a vandut un teren pentru 23 mil. euro

Viorel Catarama

08.01.2009, 18:54 69

Compania Elvila, controlata de omul de afaceri Viorel Catarama, a vandut catre dezvoltatorul imobiliar BelRom la Ramnicu Valcea un teren de 22,5 hectare intr-o tranzactie estimata la 23 mil. euro, potrivit unor surse din piata.

La Ramnicu Valcea, grupul detine una dintre cele patru unitati de productie, celelalte trei fiind situate la Beius, Mizil si Piatra-Neamt. Terenul din Ramnicu Valcea era situat chiar in centrul orasului, iar, potrivit informatiilor existente in piata, productia ar urma sa fie mutata.
Contactat de Ziarul Financiar, Catarama nu a confirmat informatiile, iar reprezentantii BelRom nu au facut niciun comentariu pana la inchiderea editiei.
BelRom este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din piata, care a investit si apoi a vandut parcurile de retail din Sibiu si Targu Mures in tranzactii cumulate de 173 mil. euro, iar in 2008 a inaugurat trei proiecte asemanatoare anul acesta, la Braila, Focsani si Bacau.
Dezvoltatorul a mai fost implicat intr-o tranzactie de mari dimensiuni cu terenuri in 2007 a cand a preluat terenul de sub fabrica Helitube (Bucuresti) pentru 60 mil. euro.
Grupul Elvila este unul dintre cei mai importanti jucatori din industria locala a mobilei, care in 2007 a inregistrat o cifra de afaceri de circa 112 mil. euro, in timp ce pentru 2008 se estima un avans de 10%.
La nivel de retail, Elvila opreaza 54 de magazine, dintre care noua au fost deschise in 2008.
 
 
 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO