Companii

CCCF incearca sa atraga un investitor

14.08.2006, 19:34 16

CCCF Bucuresti, una din cele mai mari companii de constructii in perioada anilor '90, ar putea atrage un investitor strategic strain pana la sfarsitul acestui an in incercarea de a-si redresa afacerile aflate in declin.
"Avem in vedere atragerea unui partener strategic strain in afacerea CCCF si luam in calcul vanzarea unui pachet de 50% din actiuni. Urmeaza ca in septembrie sa se intruneasca Consiliul de Administratie si sa stabileasca strategia de revigorare a activitatii companiei pentru urmatorii trei ani", a declarat pentru Ziarul Financiar Nicolae Constantinescu, directorul general al CCCF.
CCCF este evaluata la circa 60 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.
Printre investitorii strategici care si-au manifestat interesul de a intra in afacerea CCCF se numara constructori din Spania sau Portugalia, potrivit informatiilor disponibile.
Afacerile CCCF Bucuresti se afla intr-un declin continuu inca din anul 2002, cifra de afaceri reducandu-se de patru ori in acest interval, pana la 29 mil. euro anul trecut.
Mai mult, compania a inregistrat aproape permanent pierderi, care au ajuns la aproximativ 11 mil. euro (40 mil. lei) anul trecut, in crestere cu 22% fata de anul precedent.
Conducerea CCCF a propus Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului transformarea datoriilor in actiuni, astfel incat statul sa redevina actionarul majoritar al companiei, insa negocierile cu MTCT au esuat.
"Anul acesta ne asteptam la o crestere de 10-15% a cifrei de afaceri, datorita reorganizarii societatii in mai multe filiale si numarului de contracte castigate. Mai mult, pierderile se vor reduce semnificativ, pentru ca vom vinde activele care nu mai sunt profitabile", explica Constantinescu.
CCCF are in prezent circa 6.000 de actionari, majoritatea fiind managerii si salariatii companiei, care au cumparat societatea ca urmare a privatizarii prin metoda MEBO (Management and Employees Buy Out).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO