Companii

Ce deţine în România gigantul LVMH, cel mai puternic jucător din industria luxului din lume: cinci companii cu afaceri de 100 mil. euro, dintre care două în producţie

Deschis în 2008 la parterul hotelului de lux JW Marriot, magazinul a crescut constant, chiar şi în vremuri de criză

Deschis în 2008 la parterul hotelului de lux JW Marriot, magazinul a crescut constant, chiar şi în vremuri de criză

Autor: Cristina Roşca

22.02.2022, 00:05 393

♦ Magazinul Louis Vuitton de la parterul hotelului de cinci stele JW Marriott din Bucureşti, compania care se ocupă de distribuţia cosmeticelor Christian Dior în România, reţeaua Sephora, o fabrică elemente de piele la Sibiu şi o a doua unitate de producţie încălţăminte la Cluj, acestea sunt afacerile LVMH în România.

Grupul LVMH din Franţa, cel mai puternic jucător din industria de lux din lume, un gigant ce deţine în portofoliu 75 de branduri printre care Louis Vuitton, Dior, Tiffany’s sau Moët şi care are afaceri anuale de 64 mld. euro, controlează în România cinci companii. Este vorba de trei firme de retail şi distribuţie şi alte două de producţie. Este pentru prima dată când apare informaţia conform căreia grupul are două fabrici în România, fiind cunoscută doar una singură - cea de componente de piele de la Sibiu.

Magazinul Louis Vuitton de la parterul hotelului de cinci stele JW Marriott din Bucureşti, compania care se ocupă de distribuţia cosmeticelor Christian Dior în România, reţeaua Sephora, o fabrică elemente de piele la Sibiu şi o a doua unitate de producţie la Cluj, acestea sunt afacerile LVMH în România. În total e vorba de un business de 100 mil. euro în 2020, ultimul an pentru care există date publice.

Dintre toate, cel mai mare business îl reprezintă reţeaua de magazine cosmetice Sephora, ce numără câteva zeci de unităţi şi care are afaceri de 50 mil. euro anual. Acest business a fost prezent local iniţial în sistem de franciză, pentru ca apoi să fie preluat de LVMH care îl operează acum direct. După această achiziţie, compania s-a extins accelerat, fiind astăzi liderul incontestabil al pieţei de cosmetice premium din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO