Companii

Cesarom: Aproape 80% din materiile prime folosite la fabrica din Cluj provin de pe piaţa locală

Cesarom: Aproape 80% din materiile prime folosite la fabrica din Cluj provin de pe piaţa locală

Autor: Andreea Neferu

04.09.2012, 15:14 780

Lasselsberger, companie ce deţine brandul de plăci ceramice Cesarom, spune că foloseşte anual peste 100.000 de tone de materii prime pentru producţia celor 6,7 milioane de metri pătraţi de gresie şi faianţă în fabrica de la Cluj-Napoca.

"Din totalul materiilor prime folosite în procesul de fabricaţie, circa 78% provin de pe plan local. În acest fel, plăcile ceramice nu sunt doar produse în România, ci au la bază şi materiale de pe piaţa locală", a declarat Toni Teau, directorul general al Lasselsberger România.

Printre materiile prime cumpărate de pe piaţa locală se numără argila, nisipul, mineralele şi calcarele, în timp ce din import sunt aduse glazura şi pigmenţii.

Fabrica din Cluj-Napoca dispune de cinci linii de fabricaţie, din care două pentru gresie, două pentru faianţă şi una pentru plăci de decor. "În fabrica din Cluj-Napoca lucrează aproximativ 400 de angajaţi doar în procesul de producţie", a spus Teau.

Lasselsberger SA a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 83,2 milioane de lei (19,6 milioane de euro), în timp ce Sanex a înregistrat un business de 94,9 milioane de lei (22,4 milioane de euro), potrivit Ministerului Finanţelor. Grupul austriac deţine 67,93% din acţiunile Sanex.

Pe piaţa locală, austriecii de la Lasselsberger concurează cu jucători precum KAI Ceramics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO