Companii

CFR le dă 40 mil. euro celor de Thales, Siemens şi Nokia pentru un nou sistem de management al traficului feroviar pe ruta Buftea-Crivina

Autor: Andreea Neferu

15.11.2011, 17:46 214

CFR a atribuit un contract de 161,9 milioane de lei (38,5 milioane de euro) pentru implementarea sistemului de management al traficului feroviar ETCS/ERTMS, nivelul 2 pe tronsonul Buftea-Crivina (38 de kilometri).

Câştigătorii contractului sunt Thales Germania, Thales România, Siemens România, Nokia Siemens Finlanda şi Nokia Siemens România, consorţiul urmând să instaleze echipamente speciale care să ajute la întocmirea unui set de reguli de operare din punct de vedere tehnic şi comercial care să fie folosite ulterior pe tot Coridorul IV paneuropean.

Potrivit CFR, sistemul ETCS/ERTMS, nivelul 2, va îmbunătăţi siguranţa circulaţiei şi va creşte capacitatea de transport şi viteza de circulaţie.

Acest contract, considerat a fi un proiect pilot, este finanţat în proporţie de 85% de Comisia Europeană, restul banilor fiind contribuţie de bugetul de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO