Companii

CFR Marfa iese pe pietele din Bulgaria si Ungaria

10.10.2006, 19:40 14

CFR Marfa a luat in calcul extinderea activitatii in afara tarii odata cu integrarea in UE si liberalizarea pietei de transport de marfa pe calea ferata, spun reprezentantii companiei.
"Intrarea pe piatele din Bulgaria si Ungaria, precum si pe alte piete vecine este o oportunitate de dezvoltare de care trebuie sa profitam", a spus Calin Gratian, director adjunct al CFR Marfa. Transportul de marfa pe calea ferata va fi liberalizat de la 1 ianuarie 2007, iar cel de calatori un an mai tarziu. In vederea extinderii pe alte piete, compania are in vedere repararea locomotivelor si a vagoanelor existente. "Deocamdata, reparam ce avem", mai spune Gratian.
"Frontierele vor pica, si asa cum soferii de camioane fac curse in alte tari asa si mecanicii de locomotiva romani vor putea sa transporte marfa pe alte piete", precizeaza directorul adjunct al CFR Marfa.
CFR Marfa detine o cota de 85% din piata de transport feroviar de marfa, spun reprezentantii companiei.
CFR Marfa si-a imbunatatit ratingul acordat de agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service, trecand de la calificativul Ba2 la Ba1.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO