Companii

Chimtitan investeste 4 mil. euro intr-o fabrica de vopsele

30.10.2007, 16:12 337

Producatorul local de vopsele Chimtitan din Bucuresti, specializat in fabricarea de produse pentru sectorul industrial, va investi 4 milioane de euro in deschiderea unei noi unitati de productie in localitatea Fundulea, de langa Bucuresti, care ii va permite triplarea capacitatii de productie.
"Am achizitionat terenul in primavara acestui an si am reusit sa obtinem aprobarile necesare constructiei. Fabrica va incepe productia la inceputul lui 2009 si ne va permite sa marim volumul de produse decorative din portofoliul companiei", a declarat Silviu Filipoi, directorul de marketing al Chimtitan.
Unitatea de productie va avea o suprafata de 25.000 de metri patrati si va tripla capacitatea de productie actuala a companiei. "In prezent capacitatea de productie este de 3.200 de tone anual, dar dupa deschiderea fabricii din Fundulea vom putea produce 10.000 de tone."
Compania estimeaza ca detine 2,8% din totalul pietei de lacuri si vopsele, in timp ce pe segmentul de produse decorative, compania are o cota de piata de 1,5%. "Dupa deschiderea noii unitati in 2009, mizam pe cresterea cotei de piata pe segmentul produselor decorative cu 2,5%."
In prezent, din totalul vanzarilor companiei, aproximativ 60% reprezinta produse pentru sectorul industrial. Principalii clienti ai Chimtitan pentru produsele industriale sunt companii din sectorul constructiilor metalice, santierele navale si industria constructoare de vagoane de cale ferata. Produsele companiei sunt distribuite in tara prin intermediul unei retele formate din 25 de distribuitori, urmand ca dupa deschiderea fabricii, in 2009, sa ia in calcul parteneriate cu marile retele de magazine de bricolaj. "Nu am luat inca o decizie privind marirea retelei de distributie, dar avem in vedere parteneriate cu marile magazine de bricolaj", a completat Filipoi.
In primele sase luni, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 2,36 milioane de euro, in crestere cu 12,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. "Pentru anul acesta estimam o cifra de afaceri de 5,3 milioane de euro, in crestere cu 10% comparativ cu valoarea de 4,8 milioane inregistrata anul trecut."
Potrivit estimarilor companiei, piata de vopsele decorative va inregistra anul viitor o crestere de aproximativ 10%. "In ultimul an, lupta pe piata vopselelor decorative se da pe santiere. Incep sa dispara micile magazine de materiale de constructii, iar proiectantii si arhitectii devin tot mai implicati in alegerea vopselelor decorative. In urmatorii trei ani, piata locala de lacuri si vopsele va creste puternic, deoarece evolutia piatei este strans legata de dezvoltarea pietei de constructii si imobiliare", a declarat Filipoi.
Chimtitan, infiintata in 1991, este detinuta de oamenii de afaceri Anton Sangiorzan, Laurentiu Popa si Victor Garea si are 110 angajati. Printre principalii producatori de lacuri si vopsele de pe piata locala se numara companiile Kober, Fabryo Corporation, Policolor, dufa Deutek sau Atlas Corporation.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO