Companii

Chinezii de la BYD incep lucrarile la fabrica de baterii pentru Nokia

11.03.2008, 20:33 27

Compania chineza BYD, unul dintre principalii furnizori ai concernului Nokia, a obtinut toate avizele necesare si va incepe lucrarile de constructie a fabricii din parcul industrial de la Jucu la finele acestei luni, a declarat directorul parcului industrial Tetarom, Viorel Gavrea.
El a mentionat ca oficialii locali au avut o intalnire cu presedintele companiei , Wang Chuan-fu.
"Presedintele Wang a sustinut ca in prima faza compania va investi suma de 20 de milioane de euro in fabrica de la Jucu si ca pana in 2010 aici vor fi angajati circa 2.000 de muncitori", a precizat Gavrea.
Oficialul local a mai spus ca BYD va furniza, in prima faza, bateriile si carcasele pentru fabrica Nokia.
Compania chineza are la dispozitie 11,7 hectare de teren din parcul industrial Tetarom 3 pentru realizarea unei fabrici.
Compania chineza intentioneaza sa finalizeze constructia halei pana in luna octombrie, iar in luna noiembrie sa demareze productia propriu-zisa.
BYD va livra lunar circa trei milioane de carcase din material plastic pentru telefoanele mobile ale concernului finlandez.
Compania produce toata gama de componente pentru telefonia mobila si componente IT precum baterii, LCD/LCM, dar si componente pentru industria auto.
Gavrea a mai spus ca presedintele BYD a discutat cu autoritatile locale si despre modelele de automobile pe care compania chineza le-a lansat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva.
Compania are o experienta de 10 ani in productia automobilelor, principala piata de desfacere fiind China. Tinta de vanzari fixata in 2007 a fost de 150.000 de automobile, dublu fata de anul anterior. Pentru atingerea acestui target, compania a lansat un sedan de clasa medie care se numeste F6. Cel mai bine vandut model al companiei a fost in 2006 F3 Sedan, o berlina de clasa compacta care este construita pe baza Toyotei Corolla.
Constuctorul chinez a prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva conceptul F3DM, care dispune de un sistem de propulsie hibrid electric, care dispune atat de un motor electric, cat si de un sistem ce permite regenerarea curentului electric, idee preluata de la actualele modele hibride precum Toyota Prius sau Honda Civic Hybrid. Acestea din urma dispun de un motor principal pe benzina si de unul electric pe baza de baterii, incarcate atunci cand automobilul ruleaza cu viteza constanta sau franeaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO