Chinezii îşi fac loc în porturile dunărene cu un siloz de 18.000 de tone la Corabia

21 ian 2015 Autor: Gabriel Razi

Traderul de materii prime agricole Nidera, controlat de concernul chinez COFCO, a demarat procedurile pentru începerea construc­ţiei unui siloz de 18.000 de tone în portul Corabia din judeţul Olt.

O astfel de investiţie se ridică la 3 milioane de euro, potrivit calculelor ZF, şi poate integra 60.000 de tone de cereale pe sezon, producţia medie a 12.000 de hectare arabile.

Finalizarea acestei investiţii va marca prima ieşire la Dunăre a traderului Nidera după ce compania şi-a stabilit un cap de pod strategic în portul Constanţa prin achiziţia unui terminal de export de 250.000 de tone în a doua jumătate a anului trecut.

„Credem că ţara are mult spaţiu de creştere, iar astfel de investiţii îţi permit să îţi consolidezi încrederea alături de fermieri“, spune Gaston Figarrota, şeful Nidera România, în primul interviu acordat presei româneşti.

Compania vizează şi achiziţia unei unităţi de stocare suplimentară într-unul din porturile Galaţi sau Brăila. Silo­zurile cu ieşire la Dunăre vin să completeze cele două silozuri de interior de câte 12.000 de tone fiecare pe care Nidera le-a construit deja în Teleorman şi Dolj.

Nidera se concentrează în cea mai mare parte pe achiziţia de cereale şi seminţe oleaginoase din piaţa locală pe care apoi le exportă. Traderul concurează local cu Cargill, ADM, Bunge sau Glencore.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.01.2015

 
Cuvinte cheie:
nidera
, trader
, cereale
, siloz
, Chineziporturi
, corabia
, materii prime
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide