Companii

Christian Tour se extinde cu sase noi agentii si merge spre vanzari de 16 mil. euro

02.03.2009, 17:24 396

Agentia de turism Christian Tour, detinuta de Cristian Pandel, 32 de ani, are in plan pentru anul acesta deschiderea de sase noi agentii in Bucuresti si alte orase din tara pentru a-si asigura vanzarea vacantelor contractate anul trecut.

Bugetul alocat extinderii se ridica la 150.000 de euro si pe langa Bucuresti compania va mai deschide agentii in Timisoara, Bacau, Arad, Sibiu.
"Am deschis deja o agentie in mallul Liberty Center si urmeaza sa mai avem deschideri si in celelalte orase. Anul acesta vrem sa facem un pas in fata pentru cresterea cotei de piata si nu ne intereseaza daca profitul scade sau intram pe minus", a declarat Cristian Pandel. El a mai precizat ca nu intentioneaza pentru moment sa dezvolte agentii in franciza, deoarece trebuie mai intai ca agentia sa fie foarte bine organizata.
Agentia de turism Christian Tour, care va opera pana la sfarsitul anului cu 14 puncte de lucru in care vor lucra 70 de angajati, asteapta vanzari de 16 milioane de euro anul acesta, fata de 11,5 mil. euro cat a obtinut anul trecut.
"De cand am infiintat compania asteptam un astfel de moment in piata, care sa aseze un pic lucrurile. Aceste conditii impuse de criza financiara, dar si de cea psihologica ii va determina pe unii jucatori sa nu isi mai asume riscuri pe piata. Noi am facut abstractie de criza si am profitat de ocazie pentru a penetra piata de turism de afaceri, pe care nu eram prezenti si pe care am fi intrat mai greu in conditii normale", a spus el.
Pandel a mai spus ca avea nevoie de sansa aceasta, ca nu putea intra pe acest segment de ticketing decat intr-un moment de criza. "Lucram acum pe segmentele de turism extern, intern si corporate sau vanzare de bilete de avion pentru companii", a precizat el.
El a mai spus ca strategia pentru care a optat a fost dezvoltarea retelei de agentii pentru sustinerea vanzarilor de vacante, in schimbul strategiei de anulare de contracte, care ar insemna pierderea avansului de bani platit partenerilor. "Astfel, speram sa trimitem 60.000 de turisi in strainatate, fata de 50.000 anul trecut. Vanzarile de la inceputul anului nu difera de cele de anul trecut aceeasi perioada, urmand ca la sfarsitul lunii martie sa vedem exact care este situatia si in functie de acest lucru sa luam o hotarare", a spus el.
Reprezentantul agentiei de turism a mai spus ca a marit bugetul de promovare al ofertelor cu 50%, pana la 300.000 de euro. "Avem un program foarte bine pus la punct pentru promovarea vacantelor anul acesta", a spus el.
In opinia lui Pandel, anul acesta va aduce vacante mai ieftine romanilor, datorita faptului ca operatorii aerieni au redus preturile, dar si hotelierii pentru a atrage turisti. "Exista si oferte speciale in destinatii noi. Am trecut de asemenea pe zboruri directe catre Antalya, Bodrun, Creta, Corfu", a precizat el.
Cu toate acestea, Cristian Pandel sustine ca piata serviciilor turistice va creste anul acesta foarte putin, cu 5-10%, fata de anul trecut.
"Totusi, piata romaneasca nu va fi foarte afectata deoarece nu este atat de dezvoltata incat sa aiba ce sa cada. Probabil anul viitor se vor resimti efectele crizei mai puternic in piata."
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO