Companii

Cine sunt vecinii aeroportului din Băneasa

Cine sunt vecinii aeroportului din Băneasa

Autor: Mirabela Tiron

05.03.2012, 12:36 2356

În vecinătatea aeroportului Băneasa mai mulţi oameni de afaceri, printre care Gabriel Popoviciu, Ion Ţiriac, Dan Ioan Pop sau Gigi Becali au importante suprafeţe de teren.

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu, care dezvoltă cel mai mare proiect imobiliar în nordul Capitalei prin intermediul firmelor Bă­neasa Investments şi Băneasa Developments, a obţinut la începutul anului trecut un plan urbanistic zonal (PUZ) pentru realizarea unui proiect de 200.000 de metri pătraţi în zona Băneasa. Una dintre firmele pe care le controlează alături de Nicolae Badea (preşedintele echipei de fotbal Dinamo Bucureşti) va construi în următorii ani spaţii de birouri, comerciale şi logistice, dar şi un proiect de locuinţe care ar putea cuprinde 500-600 de apartamente.

Şi Ion Ţiriac a dezvoltat în vecinătatea aeroportului complexul rezidenţial Stejarii, alcătuit din 282 de apartamente scoase iniţial la vânzare şi ulterior spre închiriere, după ce au fost vândute doar câteva apartamente. Chiria pentru un apartament de două camere porneşte de la puţin sub 1.000 de euro pe lună, potrivit informaţiilor disponibile anul trecut.

Un alt ansamblu rezidenţial cu 680 de locuinţe, situat în zona de nord a Capitalei, în pădurea Băneasa (aproape de Grădina Zoologică), este Greenfield, dezvoltat de omul de afaceri Dan Ioan Pop, principalul acţionar al companiei Impact.

Nu doar investitori români au dezvoltat ansambluri rezidenţiale în Băneasa, ci şi investitori spanioli. Grupo Lar a dezvoltat ansamblul rezidenţial Natura Residence, cele 98 de locuinţe livrate iniţial în această zonă fiind vândute.

Şi compania de dezvoltare imobiliară Willbrook International, controlată de omul de afaceri Eyal Ofer şi cunoscută în special pentru realizarea turnului de birouri Cathedral Plaza din centrul Capitalei, a dezvoltat în zona de nord a Capitalei proiectul Oxford Gardens din Pipera, ce include 204 vile cu suprafeşe pornind de la 282 de metri pătraţi. Costul cu chiria unei vile variază între 3.000 şi 5.000 de euro lunar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO