Companii

Compania germană Rochling investeşte 9 mil. euro într-o fabrică de componente auto la Piteşti

Foto Shutterstock

Compania germană Rochling investeşte 9 mil. euro într-o fabrică de componente auto la Piteşti

Autor: Gabriel Botezatu

01.07.2011, 00:02 1425

Grupul german Rochling va investi peste 9 milioane de euroîntr-o unitate de producţie a componentelor auto din plastic laPiteşti, după ce iniţial planificase amplasarea fabricii laCraiova, a declarat directorul de comunicare al companiei InaBreitsprecher.

Rochling va produce la Piteşti structuri de antifonare amotorului, recipiente pentru fluide şi admisii de aer pentru FordRomânia, precum şi grile din plastic pentru uzina Renault dinBursa, Turcia.

"Având în vedere proiectele viitoare de dezvoltare a fabriciidin România, am decis într-un final relocarea proiectului deinvestiţii din Craiova la Piteşti", a precizat Breitsprecher.

Lucrările de construire a fabricii sunt în desfăşurare, iarînceperea producţiei este planificată pentru trimestrul al doileadin 2012, când se va încheia prima etapă de investiţii, de 9milioane euro. Grupul realizează afaceri anuale de peste un miliardde euro prin două divizii. Grupul are 6.000 angajaţi, care lucreazăîn 54 de locaţii din 20 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO