Companii

"Companiile care vor să facă angajări trebuie să renunţe la ideea că vor recruta candidaţi bine pregătiţi, dar low cost“

"Companiile care vor să facă angajări trebuie să...
11.10.2015, 14:06 2932

Companiile care vor să facă angajări trebuie să renunţe la ideea că vor recruta candidaţi bine pregătiţi, dar „low cost“, pentru că aceştia nu vor mai accepta salarii mici.

„Salariile pe care le oferă companiile sunt sub aşteptările candidaţilor. Candidaţii sunt mult mai conştienţi de valoarea pe care o au şi ştiu că oricând pot accepta una dintre cele 3 - 4 oferte de angajare pe care le au în aşteptare“, a spus Iuliana Leurent, sales director în cadrul companiei cu activităţi în sectorul resurselor umane Humangest.

Există cinci industrii care au anunţat creşteri de personal în următoarele şase luni: business process outsourcing (call center şi shared service center), IT, telecom, logistică şi retail, însă principalul motiv pentru care candidaţii se găsesc din ce în ce mai greu îl reprezintă ofertele salariale prea mici în raport cu aşteptările lor. „Din perspectiva angajatorului, în zona de servicii de BPO, companiile ne spun că, din păcate, nu se pot încadra decât într-un anumit interval salarial dictat de cele mai multe ori de competitivitatea proiectului faţă de alte pieţe externe“, a mai spus Leurent.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro