Companii

Complex auto Peugeot de 6 mil. euro la Cluj

21.06.2004, 00:00 21

Eurial Invest va investi sase milioane euro pentru constructia la Cluj a unui complex auto Peugeot, care va cuprinde un showroom, o unitate service si un depozit de piese de schimb, a declarat directorul comercial al companiei, Radu Cristian.
Constructia, ampasata pe o suprafata de 4.000 de metri patrati, va fi inaugurata in luna iunie a anului viitor.
"Fondurile necesare pentru finalizarea investitiei provin atat din surse proprii - 4,5 milioane euro -, cat si dintr-un imprumut bancar la HVB Romania, in valoare de 1,5 milioane euro", a adaugat Cristian.
Eurial Invest va mai deschide, in luna august a acestui an, la Pitesti, un complex auto cu o suprafata de 8.000 de metri patrati, care va include depozitul central de piese de schimb pentru Peugeot, un showroom si un service, investitia ridicandu-se la 10 milioane euro.
 Dealerul marcii Peugeot, prezent cu puncte de vanzare in Bucuresti si Arges, a finalizat recent o investitie de 11 milioane euro. Unitatea este amplasata in Capitala pe o suprafata de 20.000 metri patrati, din care 4.700 metri patrati alocati unui showroom si centrului national de formare tehnica al companiei.
Compania a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 2.418 ,8 miliarde lei (64,4 milioane euro), in crestere cu 56% fata de 2002, in timp ce profitul net s-a majorat cu 116,4%, pana la 390,9 miliarde lei (10,4 milioane euro). Peugeot a vandut anul trecut pe piata romaneasca, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), peste 5.500 de automobile, dintre care 4.500 de autoturisme si aproape 1.000 de autovehciule comerciale. Din acest punct de vedere marca franceza s-a situat pe locul patru intre marcile de import, dupa Renault, Skoda si Volkswagen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO