Companii

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea La Fântâna de către Oresa Ventures

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea La Fântâna...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

04.07.2016, 12:17 837

Consiliul Concurenţei a autorizat  preluarea La Fântâna, companie activă în sectorul îmbutelierii de apă în sistem de watercoolere, de către fondul de investiţii Oresa Ventures (Cyprus) Limited.

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Oresa Ventures împreună cu fondatorul companiei La Fântâna Cristian Amza au finalizat recent achiziţia îmbuteliatorului de apă în sistem de water coolere de la fondul de investiţii Innova Capital. Astfel, Cristian Amza, care este fondatorul La Fântâna, a ajuns să deţină 17% din acţiunile companiei, faţă de 8% cât avea în perioada în care Innova Capital era acţionarul majoritar al îmbuteliatorului. Pe de altă parte, Oresa Ventures deţine 83% din acţiunile com­paniei. Oresa şi Cristian Amza anunţaseră ante­rior, pe 20 aprilie 2016, semnarea acor­dului de achiziţie integrală a pachetului de acţiuni deţinut în cadrul grupului de către Innova Capital.

Tranzacţia a fost parţial finanţată printr-un împrumut bancar pus la dispoziţie de ING Bank şi Raiffeisen Bank.

La Fântâna este un furnizor major de servicii de aprovizionare cu apă în sistem watercooler şi purificator pentru companii şi segmentul rezidenţial din sud-estul Europei şi al doilea cel mai mare furnizor din Europa Centrală şi de Est. Grupul este lider de piaţă în România şi Serbia în soluţii pentru furnizarea apei în sistem de îmbuteliere (bottled watercooler) şi purificator (POU).

În 2015, Grupul La Fântâna a raportat o cifră de afaceri consolidată de peste 42 mil. euro şi un profit brut consolidat de  5 mil. euro (conform situaţiilor financiare IFRS) din servicii asigurate pentru mai mult de 50.000 de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO