Constructii

Străzile pe care (încă) se află istoria Capitalei. Harta străzilor din Bucureşti cu cele mai multe clădiri monument istoric. GALERIE FOTO

Harta străzilor din Bucureşti cu cele mai multe clădiri monument istoric. GALERIE FOTO

Harta străzilor din Bucureşti cu cele mai multe clădiri monument istoric. GALERIE FOTO

Autor: Cristi Moga

29.06.2013, 10:11 3073

Aproape 20% din cele peste 2.600 de imobile din Bucureşti catalogate de Ministerul Culturii drept monumente istorice sunt concentrate pe 10-15 străzi ale oraşului, pe care se poate spune că încă mai persistă vechile miresme ale Capitalei, întrepătrunse în unele cazuri cu edificiile ridicate în perioada comunismului, precum şi cu intervenţia imobiliară a ultimilor 20 de ani.

Primele trei străzi din Bucureşti pe care pot fi întâlnite cele mai multe exponate ale vechii arhitecturi a oraşului - Calea Călăraşilor, strada Mircea Vulcănescu şi Calea Gri­viţei - nu sunt în prezent deloc puse în valoare, iar cele mai multe clădiri istorice au devenit deja ruine.

Calea Victoriei, arteră pe care se află clădiri ca Muzeul de Istorie, palatul CEC, magazinul Victoria (fost La Fayette), hotelurile Continental şi Capşa sau Palatul Regal (Muzeul Naţional de Artă a României), poate fi considerată cea mai importantă stradă istorică a oraşului, în ciuda faptului că s-ar afla doar pe poziţia a patra într-un clasament sec al străzilor din Bucureşti cu cele mai multe clădiri monument.

Citiţi mai mult despre străzile istorice ale Bucureştiului pe ZF Corporate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO