Companii

Constructorul America House investeste 35 mil. euro in locuinte

Constructorul America House investeste 35 mil. euro in locuinte

Ismail Ozer: Am cumparat recent un teren de 5.200 de metri patrati in zona Aviatiei din Capitala unde intentionam sa construim 80-100 de apartamente

29.05.2007, 19:06 36

Compania turceasca Ozer Construction, care a construit cladirea de birouri America House si centrul comercial Bucuresti Mall, va investi 35 mil. euro in dezvoltarea a doua proiecte rezidentiale in Sinaia si in zona Aviatiei din Capitala. In urma acestei decizii, compania intra si pe segmentul dezvoltarilor imobiliare dupa o perioada in care a derulat doar activitati de constructii.
"Am inceput constructia unui complex rezidential la Sinaia in care vom investi 20 mil. euro si am cumparat recent un teren de 5.200 de metri patrati in zona Aviatiei unde intentionam sa construim 80-100 de apartamente, in care vom investi 15 milioane de euro", a declarat Ismail Ozer, presedintele grupului Ozer.
Proiectul rezidential din Sinaia, denumit Belleview, va cuprinde 344 de apartamente si va fi amplasat pe un teren de 7.000 de metri patrati, care a apartinut firmei Romcarbon. Complexul va include locuinte cu una-trei camere, precum si apartamente de tip duplex, care vor fi vandute cu preturi cuprinse intre 49.000 si 118.000 euro, sume care nu includ TVA. Lucrarile vor fi finalizate in vara anului 2009, iar proiectul va fi finantat in proportie de 60% din sursele proprii ale grupului.
Ozer Construction a inceput vanzarea apartamentelor din proiectul Belleview pe 15 mai si au fost semnate acorduri de cumparare pentru 52 de apartamente, potrivit reprezentantilor Euroest, compania de consultanta care promoveaza acest proiect. Cele mai cautate locuinte au fost garsonierele si apartamentele cu doua camere. In prezent, Ozer Construction are in curs de derulare doua proiecte rezidentiale in Capitala, Liziera si Oxford Residence, la care participa ca antreprenor general.
Ozer Construction, subsidiara din Romania a grupului Ozer, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 50 de milioane euro, de sapte ori mai mare decat in anul precedent, ca urmare a finalizarii unei parti din proiectele in derulare.
"Anul trecut nu am avut foarte multe proiecte in derulare pentru ca am incercat sa ne consolidam pozitia pe piata romaneasca in vederea dezvoltarii propriilor proiecte imobiliare", spune Ismail Ozer.
Compania a realizat in primul trimestru o cifra de afaceri de 6 mil. euro, de patru ori mai ridicata decat in aceeasi perioada a anului precedent.
Potrivit reprezentantilor Ozer, cifra de afaceri la nivel de grup va atinge in acest an 120 de milioane de euro. Grupul este prezent in Romania din 1997 si a participat, pana in prezent, la executia mai multor proiecte imobiliare, printre care se numara Bucuresti Mall, Europa House si America House, imobilele de birouri Caro Castel si Multigalaxy, in Bucuresti, precum si Fabrica de bere Efes din Ploiesti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO