Companii

Consultanta pentru o cale ferata de 160 km/ora spre Constanta

07.03.2003, 00:00 22

Compania germana Deutsche Eisenbahn Consult a semnat, ieri , cu Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA un contract de 9,7 mil.euro, care vizeaza lucrari de proiectare si supervizare a lucrarilor de modernizare ce vor avea loc pe tronsonul de cale ferata Bucuresti - Constanta.
Acest tronson face parte din Coridorul IV pan european si beneficiaza de facilitatea ISPA, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL).
Finantarea contractului este acoperita de Uniunea Europeana in proportie de 75% si de guvernul Romaniei (25%). Durata de desfasurare al acestui proiect este de 36 luni, potrivit MLPTL.
Contractul de proiectare si supervizare este un pas important pentru realizarea intregului proiect.
Contractul va permite CNCFR SA sa modernizeze la standardele Uniunii Europene aproximativ 150 km de cale ferata, in vederea obtinerii unor "conditii de deplina siguranta" pentru viteze de pana la 160 km/ora pentru trenurile de calatori, respectiv 120 km/ora pentru trenurile de marfa.
Contractul va include lucrari de reabilitare si modernizare a infrastructurii feroviare si a caii ferate, precum si a sistemelor de semnalizare si telecomunicatii, de furnizare a energiei electrice, catenarele si statiile de cale ferata de pe traseu.
Faza de proiectare urmeaza sa se incheie intr-un an, dupa care va fi organizata o licitatie internationala in vederea selectionarii contractorului care va efectua lucrarile. Durata de executie a lucrarilor este programata pentru trei ani.
"Facand parte dintr-un amplu program de imbunatatire a conditiilor de transport pe calea ferata din Romania, proiectele de modernizare a traseului Bucuresti - Constanta urmaresc cresterea mobilitatii de-a lungul Coridorului IV pan-european, prin cresterea vitezei, reducerea duratei calatoriei pentru pasageri si bunuri, cresterea sigurantei transportului si a protectiei mediului" , a declarat Mihai Necolaiciuc, director general CNCF "CFR" SA.
Potrivit acestuia, cresterea compatibilitatii cu standardele Uniunii Europene constituie un obiectiv major pentru CNCFR, in conditiile in care Romania urmareste integrarea in structurile politice si economice europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO