Companii

Continental AG va investi 40 mil. euro in productie

30.01.2007, 17:35 15

Compania Continental AG a anuntat ca pentru 2007 se estimeaza un nivel al investitiilor in Romania ce va depasi valoarea de 40 mil. euro. De altfel, Continental Automotive Systems, divizia din Sibiu a grupului german, va inaugura in luna mai o noua unitate de productie care va dubla suprafata fabricii din Sibiu de la 2.700 metri patrati la 5.400 metri patrati. Noua linie va produce unitati de comanda pentru cutia de viteze pentru domeniul de activitate tractiune sasiu.
"Productia a cinci milioane de unitati de comanda intr-un timp atat de scurt, intr-o fabrica nou construita, reprezinta o performanta. Desi volumul productiei a crescut foarte mult in doar trei ani, fabrica a atins deja nivelul de calitate ridicat", a declarat Thomas Sattelberger, membru in conducerea departamentului Resurse Umane al companiei Continental. Jumatate din numarul de angajati ai unitatii de productie din Sibiu si de la centrul de cercetare sunt absolventi ai universitatii locale, Lucian Blaga. Din acest motiv, Continental a decis sa semneze un protocol de colaborare cu Universitatea Lucian Blaga, care sa permita studentilor universitatii sa efectueze practica in cadrul Continental. "Crearea unei baze de talente autohtone, coroborata cu un excelent studiu aprofundat, la fata locului, constituie factorul-cheie pentru companiile hitech", a mai spus Sattelberger.
"Investitiile noastre in Romania sunt in continua crestere in ultimii ani si tendinta se va mentine", a adaugat Sattelberger, care a precizat ca o consecinta directa a dezvoltarii afacerilor si sectorului de cercetare din Romania reprezinta angajarea in urmatorii trei ani a 1.500 de persoane. Sattelberger a mai aratat ca diviziile din Romania ale grupului se afla undeva intre a doua si a treia categorie de tari in care activeaza Continental, in ceea ce priveste nivelul salariilor angajatilor. Cele mai mari salarii din cadrul Continental sunt in unitatile din SUA. In categoria a doua intra tari precum Portugalia si Mexic, in timp ce unitatile din tari precum China si tarile din Europa de Est ofera cele mai mici salarii din cadrul grupului. Sattelberger s-a aratat convins ca salariile din Romania vor creste, in general, odata cu intrarea in Uniunea Europeana.
Grupul german Continental a investit pana acum in Romania circa 250 milioane de euro, din care 49,3 milioane, anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO