Companii

Continuă disensiunile între şefii de la Tarom

Christian Heinzmann

Christian Heinzmann

Autor: Mirabela Tiron

15.09.2013, 21:03 972

Christian Heinzmann, CEO-ul „privat“ al companiei de stat Tarom, numit în funcţie în noiembrie anul trecut, spune că rezultatele companiei aeriene sunt în grafic cu cele stabilite în planul de management aprobat de consiliul de administraţie (CA).

El a cerut ministrului transporturilor Ramona Mănescu să îi fie prelungit mandatul, redus de CA de la patru ani la un an,  potrivit Mediafax.

„În luna august Tarom a trans­portat pe curse regulate în total 203.768 pasageri (...), în creştere cu 6%“, a declarat pentru ZF belgianul Heinzmann, care are o experienţă de peste 25 de ani în industia aviatică. De altfel, el este şi singurul din conducerea Tarom care a mai lucrat anterior în top managementul unei companii aeriene. Niciunul dintre cei numiţi anul trecut în consiliul de administraţie al Tarom nu are experienţă în companii aeriene, deşi legea prevedea acest lucru.

Doar Nicolae Demetriade, numit în mai anul acesta în CA-ul Tarom în locul lui Lucian Isar, a lucrat anterior ca manager în Tarom.

Contactat ieri de ZF şi întrebat dacă a avut o discuţie cu Heinzmann pe tema prelungirii mandatului şi dacă intenţionează să îi prelungească mandatul, Dan Pascariu, preşedintele consiliului de administraţie al Tarom, a declarat că „răspunsul la ambele întrebări este nu“ şi că deşi pierderile companiei s-au redus, consideră că nu au fost luate măsuri „serioase“ de restructurare.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO