Companii

Contracte de 51 mil. euro pentru infrastructura

28.11.2002, 00:00 13

Ministerul Dezvoltarii si Prognozei (MDP) a semnat un numar de 20 de contracte de realizare a proiectelor de investitii pentru dezvoltarea infrastructurii locale si regionale, finantate din fonduri Phare si de la bugetul de stat cu 51 milioane de euro, informeaza un comunicat al ministerului.
"Un numar de 20 de orase vor beneficia, in cadrul programului Phare de coeziune economica si sociala - componenta infrastructura mica, de investitii in valoare de aproximativ 51 milioane de euro, din care 35 milioane euro reprezinta fonduri Phare", a declarat Leonard Cazan, ministrul Dezvoltarii si Prognozei.
Proiectele urmaresc dezvoltarea infrastructurilor urbane din orasele Corabia, Tecuci, Busteni, Siret, Radauti, Teleajen, Amara, Piatra-Neamt, Arad, Timisoara, Targu Mures, Constanta, Braila, Jibou, Baia Mare, Bacau, Satu Mare, Cluj, Iasi si tandarei, in vederea cresterii economice in zona.
La Piatra Neamt, proiectul isi propune sa realizeze modernizarea si dezvoltarea bazei turistice si de agrement a municipiului si includerea bazei de agrement a orasului in circuitul turistic.
Proiectul de la Radauti vizeaza imbunatatirea drumurilor de legatura intre Romania si Republica Moldova, stimuland in acest fel dezvoltarea afacerilor si comertului transfrontalier, in timp ce la Siret, Consiliul Local va moderniza zona industriala a orasului.
La tandarei, este finantata reabilitarea a 1,5 km de drum de acces catre Parcul Industrial, precum si constructia unei conducte de mare presiune de gaze naturale pe o distanta de 33 de km, conectata la principala conducta Jugureanu-Slobozia, si doua statii de livrare-regularizare-masurare a gazului, ce vor fi construite langa tandarei. Constructia parcului tandarei, finantata din fonduri guvernamentale, va incepe anul viitor si va include asigurarea celorlalte facilitati si a drumurilor din parcul industrial.
Proiectul de la Teleajen reprezinta un proiect-pilot ce urmareste elaborarea unui sistem de management ce va fi folosit ca model pentru initiative similare. In acest fel va deveni operational un sistem de gestionare a informatiilor intr-o maniera integrata, ce va combina informatiile industriale cu cele economice.
La Busteni, proiectul prevede amenajarea partiei de schi in Muntii Bucegi-Muntele Diham si dotari pentru schi, reabilitarea a 2,5 km drum judetean, reabilitarea unui pod peste Valea Cerbului, construirea unui nou pod si consolidarea malurilor raului Valea Cerbului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO