Companii

Cora iese din Bucuresti si merge la Cluj

10.03.2006, 00:00 27

Compania Romania Hypermarche va finaliza in luna noiembrie constructia la Cluj-Napoca a celui de-al treilea hypermarket din Romania si primul din afara Bucurestiului, valorea investitiei fiind anuntata de reprezentantii firmei la 21 mil. euro.

"Cu o suprafata totala de 20.000 mp din care aria de vanzare este de 9.000 de mp, cu o parcare de 1.300 de masini si cu 60 de case de marcat, acest prim hypermarket Cora din Cluj va deveni cu siguranta un important punct de reper pe piata de retail din vestul Romaniei", a declarat ieri Pascal Aigle, directorul Cora Cluj cu ocazia inceperii lucrarilor. Potrivit acestuia, constructia va fi realizata in cea mai mare parte cu firme romanesti, iar la finalizarea lucrarilor se vor crea 600 de noi locuri de munca. Conform estimarilor conducerii, saptamanal vor trece pragul hypermarketului circa 30.000 de clienti care vor avea de ales intre 70.000 de produse diferite. De asemenea, in cadrul galeriei comerciale vor exista 15 magazine, iar conducerea noului hypermarket va fi formata in majoritate din manageri romani.

"Piata de retail este in plina dezvoltare azi si hypermarketurile isi vor gasi usor locul in mediul economic romanesc. Chiar daca mai sunt astfel de magazine in zona, este loc de Cora la Cluj. Nu am investit deocamdata aici deoarece ne-am axat pe cele doua magazine din Bucuresti, dar cel de la Cluj era prevazut de multa vreme si azi (ieri - n.r.) am demarat constructia. Clujul este un oras dinamic, are potential si clientii din aceasta zona corespund ofertei pe care noi o vom face", a declarat pentru ZF Transilvania Phillippe Lejeune, presedintele Romania Hypermarche.

Cora este parte a grupului Louis Delhaize si a intrat pe piata romaneasca in 2003. Potrivit lui Phillippe Lejeune, in 2006, cifrele de afaceri ale Cora Pantelimon si Cora Lujerului se vor situa in jurul cifrei de 200 milioane de euro, respectiv 140 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO