Companii

Cortina Residence, la lichidare pentru 5 milioane euro. Datoriile erau de cinci ori mai mari

Cortina Residence, la lichidare pentru 5 milioane euro. Datoriile erau de cinci ori mai mari

Foto Victor Ciupuliga

Autor: Cristina Cuncea

22.01.2013, 00:00 1160

Complexul Cortina Residence din Bucureşti, dezvoltat de firma Cefin Real Estate Alpha, aflată în faliment, a fost scos din nou la vânzare, la un preţ de pornire de 5 milioane euro, în condiţiile în care firma avea datorii de aproape 26 milioane euro la intrarea în insolvenţă, în anul 2010.

Lichidatorul judiciar a organizat mai multe licitaţii până în prezent, fără niciun rezultat. La licitaţia anterioară, stabilită pentru 18 decembrie, preţul de pronire la care lichidatorul BDO Business Restructuring a încercat să valorifice proiectul a fost de 7,3 milioane de euro.

Printre creditorii proiectului se numără băncile Investkredit şi Volksbank, precum şi Romprest Service şi firma de construcţii elenă Edrasis Psallidas. Lucrările de construcţie la complex, totalizând 270 de locuinţe, au fost stopate în 2009, după realizarea parcării subterane şi a două-trei etaje din structura superioară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO