Companii

Crown Construction dezvolta proiecte de peste 80 mil. euro

21.03.2008, 15:40 142

Crown Construction, subsidiara locala a grupului elen Morfi, are in constructie doua proiecte rezidentiale de lux cu o suprafata totala construita de circa 50.000 de metri patrati, in care va investi circa 30-35 de mil. euro in urmatorii doi ani. In plus, compania mai detine terenuri in Cluj si in Bucuresti pe care intentioneaza sa construiasca inca 50.000 de metri patrati de locuinte, in care va investi 50 milioane de euro.
Grecii dezvolta proiectul Perla Residence, langa lacul Pipera, care va cuprinde 140 de unitati locative si va finalizat la sfarsitul acestui an. Al doilea proiect, denumit Apollonia Gardens, va fi dezvoltat in parteneriat cu Helios Phoenix, un joint-venture intre Helios Properties si Phoenix Real Estate.
Proiectul va fi situat in Corbeanca si cuprinde 58 de vile, care vor fi finalizate in 2010, in urma unei investitii de
20 milioane de euro. Compania va dezvolta si un imobil de birouri cu 2.600 mp in cartierul Floreasca din Capitala, in parteneriat cu Dafora, companie controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean.
"Deocamdata nu vrem sa dezvoltam proiecte mari, pentru ca ne concentram pe proiecte cu un nivel ridicat de calitate, de aceea lucram cu arhitecti greci cu experienta. Vrem mai intai sa ne cream un brand-awareness prin aceste proiecte mai mici, iar ulterior sa crestem echipa si sa incepem proiecte de mari dimensiuni", a declarat pentru ZF Georgios Kapsimalis, directorul general al Crown Construction.
Potrivit lui Kapsimalis, cea mai mare problema cu care se confrunta dezvoltatorii sunt preturile ridicate ale terenurilor.
"Vom schimba strategia in urmatoarea perioada si ne vom concentra pe proiectele pentru clasa medie, in care vom optimiza suprafetele apartamentelor, balcoanelor si ale spatiilor comune, pentru a le putea vinde cu 100.000-150.000 de euro", spune Kapsimalis.
In prezent, un apartament cu doua camere cu 100 mp patrati este vandut cu circa 200.000 de euro in cadrul proiectului Perla Residence.
Printre proiectele pe care le va dezvolta compania in urmatorii ani se numara un proiect mixt in Cluj, pe o suprafata de 14.000 mp, precum si inca doua proiecte in Brasov si Bucuresti in parteneriat cu doua fonduri de investitii.
Reprezentantii companiei nu au dorit sa ofere mai multe detalii despre aceste proiecte.
Crown Constructions, care a inceput activitatea in Romania in 2005, este o filiala a societatii Morfi SA, cu sediul in Grecia, care activeaza in Atena si Salonic, cu o experienta de peste 50 de ani in domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO