Companii

Cushman & Wakefield: Piaţa hotelieră a înregistrat o scădere medie a profitului cu 73% în primele zece luni din 2020, iar gradul de ocupare a fost de 24%

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Miruna Diaconu

23.12.2020, 00:06 169

♦ Hotelurile din România au avut anul acesta un grad mediu de ocupare de 24%, iar pentru anul următor operatorii economici aşteaptă un grad mediu anual de circa 31% ♦ Doar 7% iau în calcul un grad de ocupare de circa 70%.

Piaţa hotelieră din România a înregistrat o scădere medie a profitului cu 73% în perioada ianuarie – octombrie 2020, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui stu­diu realizat de Cushman & Wakefield, în parteneriat cu Federaţia Industriei Hoteliere din România.

Anul 2020 a reprezentat un an plin de provocări pentru in­dustria hotelieră, care a fost extrem de afectată de pan­de­mie şi de restricţiile impuse de autorităţi. Totuşi, anul 2019 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru industria hote­lieră, fapt ce i-a ajutat pe  mulţi hotelieri să supra­vie­ţuiască crizei din 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO