Companii

Dafora Medias a forat de 37 mil. euro

15.05.2006, 00:00 15

Compania Dafora Medias, cu activitati in domeniul forajului petrolier si al constructiilor, a obtinut la sfarsitul anului trecut un profit net in valoare de 6,4 milioane de lei (1,8 milioane de euro), de aproximativ sase ori mai mare comparativ cu nivelul de 1,4 milioane de lei (0,3 milioane de euro) raportat in 2004.

Dafora activeaza in sectorul serviciilor de foraj in domeniul industriei de petrol si gaze, printre clienti numarandu-se companii precum Romgaz sau Wintershall.

Actionarul majoritar al firmei este omul de afaceri Gheorghe Calburean, care detine 65% din totalul titlurilor, restul fiind in posesia altor actionari.

Dafora Medias a obtinut un profit din exploatare de 7,06 milioane de lei (1,9 milioane de euro), de peste sase ori mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului 2004.

Cifra de afaceri a companiei a inregistrat o crestere de peste 60% comparativ cu 2004, atingand un nivel de 134,5 milioane de lei (37,3 milioane de euro).

Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru a comenta aceste rezultate pana la inchiderea editiei.

Numarul de angajati al companiei a crescut in intervalul de timp analizat cu 72 de salariati, pana la un numar de 853 de angajati.

In 2004, firma a castigat contractul pentru constructia unui nou sediu la Medias pentru producatorul de gaze naturale Romgaz Medias. Valoarea contractului pentru constructia sediului Romgaz este de circa 8,6 milioane de euro.

Recent, reprezentantii companiei au anuntat intentia de a contracta un credit de investitii in valoare de 6 milioane de euro in vederea achizitionarii unei instalatii de foraj.

Actionarii Dafora urmau sa discute la mijlocul lunii trecute in Adunarea Generala Extraordinara atat contractarea imprumutului, cat si extinderea unei linii de credit la un milion de euro.

De asemenea, actionarii Dafora urmau sa ia in discutie prelungirea cu un an a valabilitatii unei linii de credit de 400.000 de euro.

Compania a functionat pana in anul 1995 ca sucursala a Societatii Nationale de Gaz Medias, devenind societate privata in anul 1998.

Actiunile Dafora sunt listate pe bursa electronica RASDAQ la Categoria de Baza. In cadrul ultimei sedinte de tranzactionare, compania inregistra o capitalizare bursiera in valoare de 9,8 milioane de euro, ultimul pret al actiunilor fiind de 1,07 lei pe titlu.

Gheorghe Calburean ocupa si pozitia de administrator unic al companiei.

Piata gazelor naturale a atins la sfarsitul anului trecut o valoare aproximativa de 6 miliarde de euro, primele pozitii din punctul de vedere al vanzarilor fiind ocupate de catre Petrom, cea mai mare companie romaneasca intrata in portofoliul grupului petrolier austriac OMV, Romgaz, compania nationala producatoare de gaze, precum si de cele doua distributii de gaze naturale, Distrigaz Nord (actualul E.ON Gaz Romania), respectiv Distrigaz Sud (aflata in portofoliul francezilor de la Gaz de France).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO